Victoriasjön

Igår efter vår skoldag åkte vi till Victoriasjön i tid för att se solnedgången. Tråkigt nog var det väldigt molnigt, så det blev inte riktigt den solnedgång vi tänkt oss. Men det var väldigt fint, innan det började åska dvs :)
Jag har lämnat bilderna som dom är och knappt redigerat alls, för solnedgångar är så fina ändå. 
Efter en liten stund började mörka moln rulla in och jag fick lite panik. Ju lägre solen sjönk desto mer rosa blev himlen. Tillslut var hela himlen rosa och när vi tog bilder på oss själva blev vi helt rosa, ganska freaky. När ljuset blev rosa började det också blixtra supermycket, och jag som är väldigt rädd för åska började typ gråta haha. Fick för mig att jordens undergång var på G. När det blev alltför mörkt åkte vi tillbaks till hotellet och jag la mig på sängen med hög musik för att stänga ute smällarna. Som tur var så höll åskan inte i sig så länge, så jag behövde bara vara rädd en kort stund. På kvällen hände inte så mycket. Vi åt middag och sen hade vi giffelfest för att fira att jag och Isabelle hade namnsdag. Mumma.
 
Idag, lördag, har vi inte varit på skolan utan vi har varit på utflykt. Vi har åkt till ekvatorn, en fiskarby och till en stor stenformation. Jag orkar inte ladda upp bilderna därifrån nu, jag gör det kanske imorrn istället. Efter utflykten åkte gruppen till en pool och badade, och just nu är dom på ett köpcentrum. Jag mår dock inte speciellt bra, så jag valde att stanna på hotellet. De senaste två dagarna har jag knappt kunnat äta, så fort jag äter lite så blir jag mätt direkt och fortsätter jag äta blir jag illamående. Vet inte riktigt vad det beror på, men eftersom jag knappt kan äta så blir jag snabbt trött och utmattad. Håller tummarna på att det går över fort.

Två skoldagar

Hejhej!

De senaste dagarna har vi haft ganska fullt upp, så bloggen har fått chilla lite. Sen tar det emot en hel del att blogga då wifi är så himla segt, tar en evighet att ladda upp bilder. Sitter faktiskt i korridoren utanför mitt rum nu eftersom internet är pyttelite bättre här ute.

Torsdag-fredag besökte vi skolan vi har ett samarbete med, Dago Kokore. Skolan är som väntat väldigt annorlunda, förutom väldigt långa dagar så går de i skolan 7 dagar i veckan.

 
Skolan äger en hel del kor, får och höns som fritt springer omkring på skolgården. Ibland springer dom in i klassrummen, det gör inget. Ett av fåren har en unge som bara är några dagar gammal, såååå söt.
Vi har fått vara med på lektioner, pratat med våra studiegrupper, gått på rundtur runt skolan, varit med på deras dagliga morgonceremoni och ätit lunch hemma hos en elev som heter Anne.
För att komma till Anne fick vi först gå på en bit på en grusväg, och sista biten fick vi gå i djungeln. 
Här är vi, minus Isabelle som tog bilden. Bakom oss står vår trogna buss som tar oss dit vill åka. Förstår inte hur den fortfarande kan vara hel, Kenyas trafik är galen, och likaså dess vägar. Att köra om i en grusig uppförsbacke med 7000 gropar är en självklarhet.

En dag i en buss

Igår spenderades hela dagen i en buss. Vi lämnade hotellet i Nairobi nån gång efter 8 och kom sen fram till Kisumu vid 18.30. Vår chaufför tog tydligen en genväg som sparade oss en och en halv timme, mucho nice. Mellan Nairobi och Kisumu är det egentligen bara ca 30 mil, men på grund av dåliga vägar, ständiga vägbyggen och vägar som slingrar sig hur som helst tar det alltså flertalet timmar. Vi åkte hit och dit, upp och ner, fram och tillbaka. 
Nån timme efter vi börjat åka stannade vi vid Rift Valley. Det var så himla fint, men självklart är det svårt att få med nånting sånt på kamera. Bussturen spenderades iallafall med att kolla ut genom fönstret, ha ont i rumpan, lyssna på musik, äta, ha ont i ryggen och sova.