새해 복 많이 받으세요~

새해 복 많이 받으세요! Happy lunar new years~
 
Kl 13.30 igår åkte vi hemifrån till farmor som bor 20 min bort, kl 22.30 ikväll kom vi hem. Jag skulle mer än gärna vilja säga att det var en trevlig upplevelse att fira kinesiskt nyår, men istället måste jag tyvärr vara ärlig och säga att jag nog haft dom två tråkigaste dagarna jag i hela mitt liv hitills (T▽T)
När jag säger så kan man ju fråga sig vad i hela friden man kan göra som är så tråkigt. Men det är just det, vi gjorde ingenting tråkigt. Vi gjorde ingenting. Utav de cirkus 33 timmar jag varit där, spenderades 25 av dom med att sitta eller ligga vaken på en madrass och göra ingenting. 4 timmar spenderades med att sova på en madrass. 2 timmar spenderades med att göra mandu. 20 min spenderades på en kort promenad. 10 min spenderades på pengagivningsceremonin. Resten av tiden spenderades med att äta.
°˖ ✧◝(○ ヮ ○)◜✧˖ °
 
Att göra mandu var kul, det var det vi gjorde de två första timmarna när vi kommit dit. Efter det har vi gjort ingenting förutom promenaden och ceremonin! 
Det var förstås kul att träffa släkt från appas sida, men seriöst jag har haft så tråkigt att jag nästan började gråta av frustration ett par gånger (så dramatisk jag är).
Jag fick väldigt lite sömn denna natt då jag sov i samma rum som appa, Gun Mo, + en kusin jag inte vet namnet på. Alla dessa tre visade sig vara ytterst duktiga på att snarka! ʘ‿ʘ Sedan var det uppstigning kl 7.30 som gällde, tjohej! Alla män gick iväg till andra hus för att be till förfäder, sen kom dom till vårat hus och bad, sen åt dom frukost, sen åt vi tjejer. Sen gjorde vi ingenting. Runt 13 gick jag, appa, eomma, och en högst motvillig Gun Mo ut och gick en snabbis.
 Såg massa söta hundar
En trumpen Gun Mo går i förväg
 
Vid 5 så hade vi vad jag valt att kalla "pengagivningsceremonin". Barnen bugar och säger "새해 복 많이 받으세요"(gott nytt år), och dom vuxna ger barnen pengar. Jag hade förväntat mig att inte delta då jag inte är med i deras familj på riktigt, men jag fick vara med och fick lika mycket pengar som de andra. Woow omg nej lakfsldjflsjf kändes helt fel att ta emot pengar från främmande personer, men blev väldigt glad(❁´‿`❁)*✲゚* 160,000 W fick jag, vilket är ca 960 kr!!
Efter det gjorde vi ingenting tills vi åkte hemmm.
 
Känner mig otacksam som skriver att jag haft tråkigt även om jag fått pengar, men jag säger bara sanningen.
Nu ska ni inte tro att 설날 (kinesiska nyåret på koreanska) är såhär för alla, utan Emily från USA sa att hon har haft dom två superbra och jätteroliga dagar! :)
hundar - kinesiskt nyår - korea - lunar new years - pengar - rotary - sydkorea - tråkigt - utbytesstudent

Halva tiden

När jag skypade med mamma och pappa så kom vi fram till att jag inte ens har 6 månader kvar här .WHAATATATATASSTATDSFSJBDFDNFDGN. Jag som inte är sådär jättebra på matte trodde att jag hade sisådär 7 månader kvar.. 〜( ̄▽ ̄〜)
Nämen OJ vadå näe hallå, halva min tid här har gått. Halva. Halva kvar. NÄE.
Känns som om jag varit här i en evighet, men halva tiden känns alldeles för länge. Kan inte fatta att om lika lång/kort tid så är jag hemma igen, i vardagen, där allt är som vanligt, allt fortsätter som om jag inte varit borta i ett främmande land helt ensam i ett år.
 
Tiden som är kvar ska jag;
Åka till bl.a Filippinerna (NÄSTA VECKA), Japan, Busan, Jeju-do
Plugga STENHÅRT och bli boss på koreanska
Gå på minst en k-pop konsert
SHOPPAAPAPAPA
Lära mig laga koreansk mat
Plugga lite till
Träffa familjen som kommer hit i april!!! WOOOHOHOHOHOH omg så snart
gråta när alla åker hem innan mig
Ha en fortsättning som förhoppningsvis är allt som första delen varit och så mycket mer!
 
 Spelade biljard en gång
Var på ING-conference och träffade massa folk, bl.a Signe da svensk
Dansade inför massa Rotaryfolk på distriktskonferensen
Åkte till Seoul med alla utbytisar
 
Jag åker hem runt 20 juli, hoppas att tiden inte går alltför fort.. (förutom när jag går i skolanㅋㅋㅋㅋ)
filippinerna - japanska - korea - koreanska - resa - rotary - seoul - sydkorea - utbytesstudent

Skräddare

Idag vaknade jag sent, åt min kära havregrynsgröt med äpple och kanel till frukost, kollade lite på TV, och sen har jag i princip ritat tills nu. Avbröt mitt ritande för att äta och för att skypa med mormor och morfar. Har inte haft inspiration på länge, men idag kom den med ett brak!
Lite småkrafs~ När det kommer till hundar/vargar/vaddetnuär så har jag ingen aning helst om vad jag ska rita. Antingen blir det bara ett tråkigt huvud eller en hund som står eller sitter, uuuggghgh.
En tjej som står i underkläder och vattnar/plockar blommor i vattnet, för vem brukar inte göra det liksom.
Har skissat en massa mer, men då är det mest bara kroppar som jag har använt referenser till i träningssyfte. 
 
Nu orkar jag inte rita nå mer, men jag hoppas att inspirationen inte går och gömmer sig i flera månader till :(
Om nån timme ska jag skypa med familjen, och efter det vet jag inte riktigt vad jag ska göra innan jag blir trött (det vill sägar runt 2-3). Kollar nog på en film~
 
Imorgon ska familjen åka till.. farmor, eller nån, idk, och fira "Lunar new years" (vet inte vad det heter på svenskaaaa). Tror vi ska sova över?? IDK jag är ganska förvirrad över det hela, men euh jaa det blir väl trevligt hoppas jag! 
 
hundar - korea - lunar new years - människor - rita - rotary - skisser - skype - sydkorea - utbytesstudent