새해 복 많이 받으세요~

새해 복 많이 받으세요! Happy lunar new years~
 
Kl 13.30 igår åkte vi hemifrån till farmor som bor 20 min bort, kl 22.30 ikväll kom vi hem. Jag skulle mer än gärna vilja säga att det var en trevlig upplevelse att fira kinesiskt nyår, men istället måste jag tyvärr vara ärlig och säga att jag nog haft dom två tråkigaste dagarna jag i hela mitt liv hitills (T▽T)
När jag säger så kan man ju fråga sig vad i hela friden man kan göra som är så tråkigt. Men det är just det, vi gjorde ingenting tråkigt. Vi gjorde ingenting. Utav de cirkus 33 timmar jag varit där, spenderades 25 av dom med att sitta eller ligga vaken på en madrass och göra ingenting. 4 timmar spenderades med att sova på en madrass. 2 timmar spenderades med att göra mandu. 20 min spenderades på en kort promenad. 10 min spenderades på pengagivningsceremonin. Resten av tiden spenderades med att äta.
°˖ ✧◝(○ ヮ ○)◜✧˖ °
 
Att göra mandu var kul, det var det vi gjorde de två första timmarna när vi kommit dit. Efter det har vi gjort ingenting förutom promenaden och ceremonin! 
Det var förstås kul att träffa släkt från appas sida, men seriöst jag har haft så tråkigt att jag nästan började gråta av frustration ett par gånger (så dramatisk jag är).
Jag fick väldigt lite sömn denna natt då jag sov i samma rum som appa, Gun Mo, + en kusin jag inte vet namnet på. Alla dessa tre visade sig vara ytterst duktiga på att snarka! ʘ‿ʘ Sedan var det uppstigning kl 7.30 som gällde, tjohej! Alla män gick iväg till andra hus för att be till förfäder, sen kom dom till vårat hus och bad, sen åt dom frukost, sen åt vi tjejer. Sen gjorde vi ingenting. Runt 13 gick jag, appa, eomma, och en högst motvillig Gun Mo ut och gick en snabbis.
 Såg massa söta hundar
En trumpen Gun Mo går i förväg
 
Vid 5 så hade vi vad jag valt att kalla "pengagivningsceremonin". Barnen bugar och säger "새해 복 많이 받으세요"(gott nytt år), och dom vuxna ger barnen pengar. Jag hade förväntat mig att inte delta då jag inte är med i deras familj på riktigt, men jag fick vara med och fick lika mycket pengar som de andra. Woow omg nej lakfsldjflsjf kändes helt fel att ta emot pengar från främmande personer, men blev väldigt glad(❁´‿`❁)*✲゚* 160,000 W fick jag, vilket är ca 960 kr!!
Efter det gjorde vi ingenting tills vi åkte hemmm.
 
Känner mig otacksam som skriver att jag haft tråkigt även om jag fått pengar, men jag säger bara sanningen.
Nu ska ni inte tro att 설날 (kinesiska nyåret på koreanska) är såhär för alla, utan Emily från USA sa att hon har haft dom två superbra och jätteroliga dagar! :)
hundar - kinesiskt nyår - korea - lunar new years - pengar - rotary - sydkorea - tråkigt - utbytesstudent