Nytt år

Hade tråkigt när jag väntade på imo och kom på att jag hade en kamera, så jae. Mitt nytvättade hår luktade ju gott också
 
Idag gick jag till eommas hagweon och pluggade, och sen vid 4 kom det några typer med massa mat. Dom skulle tydligen ha ett litet nyårsfirande som dom gärna ville att jag skulle vara med på. Dom bytte presenter och gav en till migヽ(*≧ω≦)ノ Det var ett jättegulligt gosedjur! Sen skulle vi egentligen äta tårta, men vi hade inte tid så dom gav tårtan till mig. Ok vet inte vad jag ska göra med den tårtan, speciellt inte då vi ska åka bort i ett par dagar.. Kanske jag kan äta en hel tårta på 10 min?
 
Snart ska vi åka till dedär stället iaf jagintevetvaddetheter och fira nyår. Glömde helt bort att det är nyårsafton idag, what??????????????????????????? Ofta det är 2014 imorgon? Näeva
Men kan väl göra sådär som dom flesta bloggarna gör och lista upp lite grejer jag har gjort under 2013
 
Åkte till Thailand med familjen 
Fick veta att jag hade en plats i Sydkorea och gjorde sjuttio bakvolter (fast kanske inte det sista)
Massa kung fu och en del bågskytte
Fixade med papper och visum och rotarygrejer
Gick ut Pre-IB med helt ok betyg
Åkte till Italien med familjen
Åkte till Linköping för att gå på Närcon med mina kära polare
Flyttade till SYDKOREA HAHA WHAT
Bodde i Sydkorea och gjorde massa grejer WOOP
 
 Såhär cool kan man se ut om man heter Elsa Ringvall och man lånar en fin hatt och man bor i Sydkorea. Jajjamen. U may bask in my glory
 
 Mina nyårslöften då
 
Ha ett fortsatt och förhoppningsvis ännu bättre år här i Sydishkoreish
Lära mig koreanska WOOP go me
Komma hem och försöka inte bli deprimerad över att jag är hemma i Sverige och inte hemma i Sydkorea
 
 
HEJDÅ VI SES NÄSTA ÅR!!!! <33 :))))
Haha näe okej ska inte säga så :(
2013 - 2014 - HAHAha - jag - korea - koreanska - nyår - nyårsafton - nyårslöften - resa - rotary - sydkorea - utbytesstudent

Meh

Har inga bilderrrr, sorry
I lördags var jag i Seoul med Hannah och Mari + gamla utbytisar och åkte skridskor och sjöng lite på noraebang. Igår gjorde jag ingenting, och idag har jag varit produktiv som bara den. Var i eommas hagweon fram tills kl 6 och pluggade, klippte håret, åt middag, åkte hem till Kind imo och tränade, kollade lite på film med eomma och appa, och nu sitter jag här.
Imorgon åker jag iväg med familjen i nån dag, vet inte riktigt vart vi ska eller vad vi ska göra.
 
Ses nästa år!! (hahah oh god no) men aa

Mat i Sydkorea

Tänkte att jag skulle göra ett inlägg om mat i sydkorea, för maten här är så god så jag nästan dör. (bilderna är tagna från google)
För det första så äter man med en sked och ett par platta ätpinnar gjorda av stål. Inte speciellt enkelt för den ovane. Är det svårt att ta upp något så blir man arg och spetsar maten (speciellt frukt utsätts ofta för denna behandling)
Dom dricker inte speciellt mycket vatten till maten, på restauranger får man ofta gå och hämta sitt eget lilla glas och fylla på vatten från en vattenmaskin.
Ris. Alltid. 밥
Kimchi, nästan alltid. 김치
Det finns många olika sorters kimchi, min favorit är den sorten som visas på bilden och den är gjord av salladskål. Kimchi är fermenterad t.ex salladskål som bland annat innehåller ingefära, hackad rädisa, och vitlök. Kimchi smakar ganska annorlunda beroende på vem som gjort den, men  en väldigt speciell smak är det! Lite surt och lite starkt, enligt mig bäst när den är varm!
 
En av mina absoluta favoriter: Kimbap 김밥
김밥 översätts till sjörgräsris, så där kan ni ju gissa vad den bland annat innehåller. Basfyllningen till kimbap är hackade morötter, inlagd rädisa, omelett, nånting brunt jag tror är inlagd rödbetsrot, skinka, såndär fejkkrabba, och ibland sesamlöv. Kimbap kan även innehålla ost (väldigt gott faktiskt), tonfisk, donkatsu, och tunn biff. Finns säkert fler grejer också!  
Samgyeopsal 삼겹살
Fläsk i långa remsor som man själv får steka. Till detta kan man steka vitlök, kimchi, ibland marinerade böngroddar, och ibland svamp. När fläsket är klart klipper man det i munsbitar, och sen äter man det tillsammans med det man känner för! Man kan slå in det i ett fint paket tillsammans med sina andra ingredienter, eller så kanske man bara vill stoppa in allt i munnen var för sig. Man kan doppa köttet i nån saltsåsgrej (idk vad det är, jag gillar det inte), eller en annan röd sås som jag tror kallas köttsås (haha). Vad man får för sidrätter, såkallade banchans 반찬, varierar från restaurang till restaurang. Att rabbla upp alla blir svårt att beskriva, så är ni sugna på att veta vad det finns är det bara att använda er vän google.
Bulgogi 불고기
Strimlad biff of goodness. Vet inte riktigt vad jag ska säga om denna rätt, förutom att det är supergott! Äts med ris och banchans som allt annat.
Ddeokbokki 떡볶이
Mjuka riskakor och fiskkakor i stark röd sås. Oftast tycker jag att det är helt okej starkt, men det finns ddeokbokki som är dödens död. Väldigt gott att äta tillsammans med sundae!!
Sundae 순대
Låter och ser väldigt äckligt ut, men det är jättegott ok °˖ ✧◝(○ ヮ ○)◜✧˖ °  Sundae är kokade inälvor från ko eller gris som stoppas med sladdriga nudlar och blod :))))) Serveras ofta med kokad lever (det gillar jag dock inte)
 Sundubu jjigea 순두부찌개
Stark gryta med mjuk sladdertofu, grönsaker, skaldjur, och svamp
Mandu 만두
Eller för att använda ett annat ord, dumplings. Stekta, ångade, friterade, stora, små. Fylls med en blandning av nudlar, kött, grönsaker, och ibland kimchi. Så gott ~(‾⌣‾~)
 
Detta var bara lite grejer i ett kök fyllt med en massa gottigott! Tänkte att jag skulle skriva fler liknande inlägg, t.ex om korea och dess kärlek för sötsaker, mode, och skolan.
bulgogi - ddeokbokki - dumplings - gryta - hangul - kimbap - kimchi - korea - mandu - mat - ris - rotary - samgyeopsal - sundae - sydkorea - tofu - utbytesstudent